Parrådgivning

Olika alternativ för parrådgivning för den som bor i Huddinge

Olika alternativ för parrådgivning för den som bor i Huddinge

En trasslig relation med ett eller flera problem kan vara svår att reda ut på egen hand. Det är inget fel med att behöva professionell hjälp – något som finns att få i princip överallt. I den här texten kan du läsa mer om olika alternativ för parrådgivning för den som bor i Huddinge, samt några tips hur man kan tänka kring ett första möte.

Parrådgivning lokalt i Huddinge

Det finns goda möjligheter att hitta parrådgivning direkt i Huddinge och där med slippa längre resor. Det finns dels privata företag som erbjuder parrådgivning men man kan även vända sig till Huddinge kommuns familjerådgivning för att få hjälp.

Även om utbudet är något begränsat så finns hjälp att få på nära håll.

Fler aktörer i centrala Stockholm

Om man av någon anledning inte hittar den parrådgivning man letar efter direkt i Huddinge, om väntetiderna är väldigt långa eller om det finns en annan orsak går det alltid att se över hur utbudet ser ut inne i centrala Stockholm – det är garanterat mycket större.

Det är drygt 15 kilometer mellan dessa två orter och även om det innebär att det kommer kosta lite mer tid kan det vara värt det för att rädda en skakig relation.

Rådgivning på distans

Ett tredje alternativ, för den som kanske har väldigt lite tid över i vardagen, kan parrådgivning på distans vara en lösning. Det finns idag flera aktörer som erbjuder detta – vilket då oftast sker via videosamtal. Då spelar det heller ingen roll om terapeuten finns i Huddinge eller på någon helt annan plats i landet eftersom inte fysiska träffar behövs.

Att tänka på inför parrådgivning

Det är viktigt att förstå att ingen annan kan lösa dom problem som finns i relationen. Att gå in med den inställningen när man testar parrådgivning kommer knappast göra någon skillnad. Om man däremot är öppen för att lyssna och ta emot dom verktyg som erbjuds kan det hända många positiva saker.

När man planerar att boka in sig på parrådgivning finns även några saker att kontrollera kring själva utföraren:

  • Vilken utbildning har han eller hon?
  • Finns legitimation?
  • Hur mycket kommer det att kosta?

Även om det innebär att en del tid behöver läggas ner kan det vara värt det. Känner man förtroende för personen som ska hjälpa finns bättre chans till ett lyckat resultat, lika väl som att dennes erfarenhet är av betydelse.