Bygg

Takmålning i Stockholm

Takmålning är ett effektivt sätt att förnya och försköna utseendet på ditt hus i Stockholm. Med rätt färg och design kan du verkligen lyfta ditt tak och ge ditt hem ett rejält ansiktslyft.

Varför måla om taket?

Det finns flera fördelar med att måla om taket på ditt hus. Förutom det estetiska lyftet skyddar takmålning i Stockholm mot väder och vind. Taket är ju trots allt den del av huset som utsätts för mest slitage från sol, regn, snö och vind. Med åren bleknar och flagnar färgen och då är det dags att fräscha upp med en ommålning. En ny takmålning förlänger livslängden på ditt tak och hus. Genom att applicera ny färg skyddas underliggande material och konstruktion. På så sätt motverkas fukt- och rötskador.

Olika färger och material

När du ska måla om taket i Stockholm finns det en rad olika färgval och material att välja mellan. Traditionella takfärger är rött och svart, men på senare år har grå och gröna nyanser blivit allt mer populära. Ett klassiskt tegeltak målas oftast i en mörk nyans som svart, mörkgrått eller rödbrunt. Ett plåttak kan målas i ljusare kulörer som grått, vitt eller grönt för en fräsch look. Även materialet påverkar valet av färg. Ett betongtak målas exempelvis med speciell takfärg anpassad för underlaget. På ett papp- eller plåttak används vanligtvis alkydfärg eller akrylatfärg som har bättre vidhäftning.

Anlita proffs

Även om det går att måla om taket på egen hand rekommenderas att anlita en erfaren takmålare i Stockholm. De har rätt utrustning och kunskap för att utföra arbetet på ett professionellt vis. En takmålare besiktigar först taket och ser över eventuella skador som behöver lagas. Därefter rengörs och förbereds underlaget innan själva målningen påbörjas. Takmålaren har även tillgång till skylift för att komma åt och måla hela takytan.

Takmålning är en investering

Att måla om taket på huset är definitivt en investering, både vad gäller tid och pengar. Men med rätt färgval och utförande är det en investering som är väl värd besväret. Ett fräscht ommålat tak ger ditt hus i Stockholm ett rejält lyft och skyddar samtidigt underliggande konstruktion.