Larm

Hur välja rätt företagslarm?

Table of Contents

Hur välja rätt företagslarm?

Intresset för företagslarm ökar snabbt och stadigt i Sverige. När du går i tankar om att köpa en ny mobiltelefon så gör du förmodligen eftersökningar på internet och läser omdömen om olika telefoner på nätet. Du bör vara lika noggrann med ditt val av företagslarm. Gör lite efterforskningar innan du gör ditt köp och inhämta råd från andra användare.

Larmdekaler

Ett företagslarm är en stor investering så det är viktigt att skylta med dina åtgärder! Syftet med en larmdekal är att avskräcka tjuven och på så sätt minska risken för att bli drabbad av inbrott. Det är ju så klart inte själva dekalen som gör att inbrottstjuven avstår från att göra inbrott på ert företag utan vetskapen om att det finns ett larmsystem installerat, därför är det viktigt att välja rätt dekal som har just den effekten. Det finns skyltar som enkelt skruvas upp på din fasad och dekaler som man kan klistra fast på fönster och dörrar. Tänk på att en larmdekal ska sitta uppe i många år så den bör vara tålig mot solljus och ha en effektiv klisteryta så att den inte lossnar från fasaden eller fönstret. Kontrollera att dekalen är tryckt i material av hög kvalitet för att försäkra dig om att den håller längre. Inbrottstjuvar har ofta kolla på vilka dekaler som man kan köpa utan att för den skulle vara kund hos larmbolaget och dessa dekaler är helt värdelösa.

Hur hitta rätt larmleverantör?

Köp alltid företagslarm från ett certifierat larmbolag med tekniker som har den kompetens som krävs för att arbeta med företagslarm. Det är en kvalitetsstämpel på att bolaget är kompetent, seriöst och en rekommenderad leverantör. Det är Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering som utfärdad certifiering. Kontrollera att larminstallatören endast använder godkända produkter. Det är också viktigt att larmsystemet monteras på rätt sätt. Larmföretaget bör vara godkända av polisen, då kan du vara säker på att larminstallatören inte förekommer i brottsregistret eller att de har drivit tidigare företag i konkurs. Däremot ställs inga krav på bolagets finanser.

Rabatt på försäkringspremien

Det är också viktigt att kontrollera med ert försäkringsbolag vilka krav de ställer på företagslarm för att ge er rabatt på försäkringspremien. Många försäkringsbolag kräver att företagets lokaler ska vara skyddade med inbrottslarm som är anslutet till en larmcentral och att ytterdörrar, portar och luckor ska skyddas med magnetkontakter. De brukar också samarbeta med certifierade larmfirmor som ni kan anlita.