Pengar

En kontokredit utan UC är en flexibel finansieringslösning

När det kommer till finansieringsalternativ har du som konsument idag fler valmöjligheter än någonsin tidigare. Ett av de alternativ som har blivit alltmer populärt på senare tid är kontokredit utan UC. Men vad innebär det egentligen att öppna en sådan utan att Upplysningscentralen (UC) används för kreditupplysning? Och varför kan detta vara ett bra alternativ för dig som konsument? Fortsätt att läsa så utforskar vi svaren på dessa frågor!

Vad är en kontokredit utan UC egentligen?

Kontokrediter är en typ av krediter som gör det möjligt att låna en viss summa pengar upp till en förutbestämd gräns. I detta hänseende liknar krediten på sätt och vis ett kreditkort. Den ger dig flexibiliteten att kunna använda pengarna när du behöver dem. Sedan betalar du endast ränta på den del av krediten som du faktiskt utnyttjar.

Men vad är då en kontokredit utan UC, kanske du undrar? UC står för Upplysningscentralen, vilket är ett av de största företagen i Sverige som levererar kreditupplysningar. När du ansöker om ett lån eller en kredit inhämtar de flesta långivare en kreditupplysning via dem för att bedöma din kreditvärdighet. Men i detta fall använder sig långivaren alltså av ett annat kreditupplysningsföretag. Detta kan ha flera fördelar för dig som konsument.

Fördelarna med denna typ av krediter för dig som konsument

Vilka är då de främsta fördelarna med denna typ av krediter för dig som konsument? Dessa är de främsta fördelar som vi ser:

  • Snabbare process. När en annan leverantör av kreditupplysningar används kan detta i vissa fall snabba på processen. Det betyder att du snabbare får tillgång till pengarna.
  • Högre godkännande grad. Alla leverantörer av kreditupplysningar har sina egna kriterier för att bedöma kreditvärdighet. Därmed kan det vara enklare att bli godkänd för en kontokredit utan UC om du har en befläckad ekonomisk historik.
  • Skonar kreditvärdigheten. Sist men inte minst kan det vara skonsammare för din kreditvärdighet att välja detta alternativ. För varje gång en förfrågan görs via UC registreras denna i deras system. Flera förfrågningar inom en kort tidsperiod kan påverka din kreditvärdighet negativt. Men genom att välja en långivare som använder en annan leverantör kan du undvika detta.