Golvslipning

Det mesta går att hyra vid renoveringen

Det mesta går att hyra vid renoveringen

Oavsett om det är slagborrmaskin, grovdammsugare eller maskiner för golvslipning som behövs vid renoveringen så går de att hyra. Hyresmarknaden ökar kraftigt och detta inte minst mellan privatpersoner. En utveckling som främst kan ses i Stockholm och andra storstäder.

Att renovera kan vara roligt samtidigt som man spar en hel del på att inte anlita hantverkare. Men det krävs då att man har rätt redskap och maskiner. I Stockholm bor många relativt trångt och har inte möjligheten att äga en rad olika maskiner som behövs vid renovering. Det kan vara en av orsakerna till att hyresalternativet ökat. En annan orsak kan vara en miljömedvetenhet och att delningsekonomin överlag ökar.

Genom att hyra de maskiner som behövs får man exakt de maskiner som passar för behovet samtidigt som man inte behöver lägga ut en stor summa på en maskin som inte används speciellt ofta.

Både via privatpersoner och företag

När Erik och Anna bestämde sig för att renovera vardagsrummet tittade de på olika lösningar för golvslipning. Skulle de låta ett företag göra denna golvslipning i Stockholm eller skulle de hyra maskiner för att utföra jobbet?

För dem var valet lätt då det i Stockholm finns uthyrare av maskiner inom rengöring och renovering i nästan varje större stadsdel. Priset för en maskin för golvslipning var ca 800 kr för en helg. Utöver det behövde de en mindre slip samt material. Totalt hamnade kostnaden på ca 1500 kr. Detta utöver att de fick utföra slipningen på egen hand.

För att se hur mycket de skulle tjäna tog de in offert från tre företag i Stockholm som erbjöd sig slipa golvet för ca 3500 kr. Besparingen gjorde att de valde hyresalternativet.

Ett alternativ hade självklart varit att köpa alla dessa maskiner men eftersom de förväntade sig att slipning inte skulle behöva göras ofta skulle det bli betydligt dyrare.

Få hjälp – via privatperson eller företag

Men dagarna innan slipningen skulle ske bröt Anna foten och de bestämde sig för att ta in hjälpen. De tog in offert från ett par företag men valde även att se över alternativet med ”gig-jobb”. Via en app lade de ut jobbet för att se om någon privatperson var beredd att göra det och i så fall hur mycket de skulle vilja ha för jobbet.

Inte oväntat fick de in ett lågt pris via gig-alternativet. Men med tanke på att Erik och Anna var mycket noga med hur golvslipningen skulle bli valde de företagsalternativet. När de sedan gjorde om förrådet tog de hjälp av andra privatpersoner för att spara pengar.