Njuta

Smörgåstårtor med variation

Table of Contents

Smörgåstårtor är otroligt goda och behändiga att servera åt många. Det är alltid trevligt att bjuda på smörgåstårtor när man vill bjuda på en god lunch efter ett jobbmöte eller när hela släkten kommer över på söndagen och vill ha en enklare måltid. Smörgåstårtor är vackra att se på och passar de flesta tillfällen, till och med framför TV:n på en onsdagskväll. En smörgåstårta är uppbyggd i flera lager med olika pålägg och sedan dekorerar man utsidan. Man kan använda en rad olika pålägg; fisk, skaldjur, charkuterier, ost, kokta ägg och olika grönsaker. Mellan bröden brukar man använda en god dressing eller majonnäs. Det finns även glutenfria smörgåstårtor.

Smörgåstårtor för många

Smörgåstårtor passar perfekt när du ska bjuda många på mat. Det är enkelt att bara ställa fram smörgåstårtorna på ett bord och var en får servera sig själva och välja hur stor bit de vill ha. Det kan vara trevligt att bjuda på olika smörgåstårtor och anpassa efter allergier. En del föredrar en klassiska smörgåstårtor med räkor och lax medan andra föredrar vegetariska smörgåstårtor med mycket grönsaker. När du beställer smörgåstårtor kan du ofta få dem levererade direkt hem till dig.

Vilka fyllningar finns i smörgåstårtor?

Smörgåstårtor kan varieras i det oändliga. Det finns klassiska smörgåstårtor med traditionella smaker och smörgåstårtor som testar nya smaker och nya kombinationer av olika ingredienser. En italiensk smörgåstårta brukar innehålla soltorkade tomater, lufttorkad skinka, salami, mozzarella och marinerade grönsaker. Det finns smörgåstårtor som innehåller charkuterier som till exempel rostbiff eller leverpastej tillsammans med syltlök och grönsaker. En klassisk smörgåstårta innehåller räkor, grönsaker och ibland även gravad lax. Det finns smörgåstårtor som är gjorda av skinka och räkor. Vegetariska smörgåstårtor kan innehålla till exempel sallad, fetaoströra, brieost, melon, ost och vindruvor. Om du behöver gluten- eller laktosfria smörgåstårtor så kan du beställa en med glutenfritt bröd och en fyllning av laktosfri grädde, ägg, grönsaker, räkor och kaviar.

Personliga smörgåstårtor

Om du vill ha en fyllning som inte finns med i basutbudet brukar det alltid gå att beställa. Kanske vill du ha smörgåstårtor med rödbetor, fänkål, avokado, solrosfrön, lantpaté eller getost, det mesta brukar vara möjligt. Däremot vill många bagerier att du beställer dina personliga smörgåstårtor minst tre dagar i förväg. Vill du ha en personlig dekoration är det också möjligt. Kanske vill du ha en skylt med ett visst namn på smörgåstårtorna eller ett foto. Smörgåstårtor med motiv brukar man behöva beställa en vecka innan leveransdatum.