Blogg

För svenska tillverkare är PUR ett ovärderligt material

Våra svenska gummi- och plastföretag tillverkar gummiprodukter och plastprodukter av olika slag. Det finns också olika material som dessa företag vanligtvis arbetar med. Några exempel på dessa är gummi, silikon och polyuretan (PUR). Alla dessa material har sina unika egenskaper och fördelar, men för våra inhemska tillverkare är PUR ett material som på många sätt är ovärderligt. Här förklarar vi varför så är fallet och berättar samtidigt mer om polyuretan!

Därför är polyuretan ett väldigt viktigt material

Polyuretan är ett material som är väldigt mångsidigt. Materialet har flera fördelar jämfört med andra liknande material. Därför är detta ett väldigt viktigt material för tillverkande företag av olika slag.

Varför är då fallet, undrar du kanske? Det har helt enkelt att göra med just mångsidigheten och materialets unika egenskaper. Det är dessa som har gett PUR en unik plats på en piedestal. Många tillverkande företag använder därför materialet som en grundbult vid framställningen av sina produkter.

Fördelarna med polyuretan när man tillverkar produkter i plast eller gummi inkluderar att materialet är:

 • Hållbart
  Polyuretan är ett material som är väldigt hållbart och vanligtvis har en högre hållbarhet än till exempel gummi. Dessutom är materialet väldigt slittåligt och kan motstå det mesta.
 • Flexibel täthet
  Tillverkare av PUR kan framställa polyuretan som är så mjukt som ett bilsäte eller lika hårt som ett bord. Materialet har med andra ord en unik flexibilitet när det kommer till täthet.
 • Flexibilitet
  Polyuretan används ofta som minnesskum. Detta har att göra med materialets säregna sätt att vara flexibelt och kunna formas. Det har också ett minne som gör att det lätt återfår sin form. Därför är det ett populärt val av material bland möbeltillverkare.
 • Formbarhet
  Som vi redan har hintat om är PUR ett väldigt formbart material. Därför används det ofta av tillverkare av medicinska produkter samt anatomiska modeller.

Tillverkare av PUR-produkter kan hjälpa dig med ditt behov

Vill du ta fram en produkt som använder sig av polyuretan som en beståndsdel? Då står svenska tillverkare av PUR-produkter redo att hjälpa dig.

Genom att kontakta en tillverkare av detta slag kan du få hjälp med allt från designen av produkten till en färdig produkt som är redo att säljas!