Bröllop

Allt inför bröllopsplaneringen

Innan det är tid för bröllop finns det en hel del som skall planeras. Om man blir färdig med allt som rör bröllopsplanering kan man sedan förlita sig på planen och gå framåt. I syfte att underlätta för par som är i färd med att dra igång planeringen för sitt bröllop har det skrivits ett större antal listor, tips, rekommendationer och guider. Samtidigt är bröllopsplanering någonting som i mångt och mycket utgår ifrån brudparet och hur de vill att dagen skall bli.

Några av punkterna som ofta tas upp kan vara:

 • Bröllopslokal
  För många är kyrkan en självklar plats för vigsel, men det finns olika tankar om var detta skall ske. Se till att ni är överens om vad ni vill. Därefter kan ni höra er för och ta fram datum.
 • Festlokal
  Detta skall bokas i tid och rymmas inom den ram man bestämt sig för. Att komma fram till vilka ramar man skall ha är en viktig del i planering av bröllop.
 • Catering
  Att laga maten själva är sällan enkelt. Har man personer i sin familj och närhet som kan hantera dessa frågor har man möjlighet att spara in på kostnaderna. I annat fall kan det vara rätt att ta in proffs inom mat och servering.
 • Meny
  En dialog med de som lagar maten behöver hållas. Det kan också finnas en hel del önskemål och alternativ som krävs.
 • Dryck
  Om man skall erbjuda bar får man bestämma vem som skall hantera baren och hur man skall resonera. Det är inte ovanligt att baren är till självkostnadspris.
 • Transport
  Vill man ha en fin bil från vigsellokalen till platsen där det blir fest, kan man boka detta i god tid. Det kan vara svårt att hitta rätt med kort tidsrymd.
 • Vigselförrättare
  Oavsett var man gifter sig krävs det att den som viger har rätt att göra så. Oavsett borgerlig eller kyrklig vigsel behöver man ta kontakt med denne person tidigt för att få rätt datum.