Ny

Vanliga frågor och svar om UGL i Göteborg

Det finns många som har frågor om kurser som rör UGL i Göteborg. Därför tänkte vi besvara dessa genom att samla några vanliga frågor och svar här. På så vis kan du som är intresserad av dessa kurser enkelt få en överblick över hur det ligger till med allt kring UGL.

Vad är UGL?

Detta är förstås den första frågan kring dessa kurser som många ställer sig. UGL är en utbildning som går ut på att skapa en ökad förståelse kring hur du själv och andra människor fungerar i grupp. Från början är det den amerikanska militären som har skapat en ledarskapsutbildning. Det är från denna grund som dagens utbildningar i UGL i Göteborg är sprungen.

Vår svenska försvarsmakt inspirerades av den amerikanska kursen under 1970-talet. Försvarsmakten valde då att utveckla utbildningen UGL. Syftet med att göra detta är att kunna erbjuda alla svenska befäl en grundläggande utbildning i ledarskap. Genom att gå utbildningen får befälen en förståelse för de faktorer som ligger till grund för skapandet av effektiva team. De får även lära sig hur olika typer av människor agerar och reagerar, samt hur olika känslor yttras och kan hanteras och förstås.

Varför skulle jag vilja gå en kurs i UGL?

Innehåller i utbildningar i UGL styrs av Försvarshögskolans ramverk kring dessa kurser. Konceptet är därmed kvalitetssäkrat samtidigt som det också är under ständig vidareutveckling. Både Försvarshögskolan och externa parter med specialistkompetens bidrar till att fortsätta utveckla detta spännande koncept.

Det huvudsakliga målet med en kurs i UGL i Göteborg är detsamma idag som igår. Målet är att du som deltagare ska få erfara olika situationer med gruppdynamik och förstå din egen roll i situationerna. Du kan sedan ta med dig denna kunskap för att utveckla dina egna grupper. Genom att göra detta kan du öka samarbetet, konflikthanteringen och produktiviteten i dessa.

Vad får jag lära mig genom att gå en kurs i UGL i Göteborg?

När du går en kurs i UGL får du bland annat lära dig att:

  • jobba med verktyg för konflikthantering
  • kommunicera på ett direkt och tydligt sätt
  • ta emot utvecklande feedback samt ge densamma