Ny

En smart marknadsföringsprodukt

Reklampennor är fortfarande den mest använda reklamprodukten bland företag, trots den ökade digitaliseringen. Många tycker att det är konstigt att den enkla pennan lever kvar i den moderna marknadsföringen, men faktum är att pennor med tryckt logo är det första många företag köper när de satsar på sin marknadsföring.

Varför är reklampennor så populära?

Sett till kostnad kontra nytta och spridning av varumärke är pennor med tryck en väldigt smart produkt att satsa på. Reklampennor är billiga att producera och enkla att dela ut. De kan enkelt skickas med i ett erbjudande, leverans eller bara delas ut vid personliga möten. Trots vår digitala tidsålder fungerar pennor fortfarande bra för att marknadsföra och synliggöra ett varumärke. Reklampennor håller också väldigt länge, i flera år om de tas om hand. Under sin livstid används en penna i genomsnitt 5000 gånger, vilket betyder 5000 gånger som varumärket exponeras. Detta ger ett långvarigt och kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sitt företag.

Smart och hållbar marknadsföring

Förutom den låga kostnaden och den stora spridningen är reklampennor även ett bra sätt att marknadsföra sitt företag på ett hållbart sätt. Till skillnad från engångsprodukter som flyers och visitkort så återanvänds pennor. De hamnar sällan i soporna direkt utan sparas och används flitigt under lång tid. Att satsa på reklampennor är därför ett bra sätt att marknadsföra sitt varumärke samtidigt som man minskar sitt avtryck på miljön. Detta uppskattas av många kunder idag. Att profilera sig som ett hållbart företag blir allt viktigare.

En produkt alla uppskattar

Ytterligare en fördel med pennor är att de uppskattas av de flesta. Pennor är en praktisk produkt som de flesta har nytta av. Till skillnad från andra reklamprodukter är sannolikheten därför stor att reklampennor sparas och används. Varje gång pennan plockas fram syns varumärket, vilket ger långvarig exponering. Samtidigt får användaren en positiv känsla kopplad till företaget eftersom pennan kommit till nytta. Detta skapar goda associationer till varumärket.

Enkel och prisvärd reklam

Sammanfattningsvis är pennor med tryck ett enkelt och prisvärt sätt att marknadsföra sitt företag på. De når stor spridning, ger långvarig exponering av varumärket och uppskattas av mottagarna. I en tid då många företag överöses av intryck i sociala medier och mailutskick sticker den fysiska reklampennan ut. Den ger ett personligt och bestående intryck av företaget. Även i en digitaliserad värld behövs fysiska påminnelser för att bygga varumärken. Reklampennor är ett smart och hållbart sätt att åstadkomma detta.